Til forsiden
22. september 2020
Forsiden Sideoversigt på blomsterhegnet.dk Kontakt os Tip en ven om denne side Online bestilling Nyhedsbrev fra Blomsterhegnet

Udskriv sidenEn side tilbage

 

 

Kom godt i gang

 

Før blomsterkasserne plantes til, skal du sørge for at der er huller i bunden af kasserne, som sikrer et godt dræn. Du skal også bruge leca-kugler så planterne ikke får mulighed for at ”søbe” hvis du kommer til at overvande, eller hvis vor Herre vander lidt for kraftigt. Se godt efter når du køber planter, at rødderne er fine hvide, så er de nemlig friske.

 

Læg først leca-kugler i bunden (ca. 1/5 af højden), inden jorden fyldes i. Prøv at sætte blomsterne oven på jorden, for lige at se hvordan du helst vil have de skal plantes, hvor stort mellemrum der skal være, og hvordan farverne ser pænest ud. Plant derefter planterne i jorden og fyld op med lidt ekstra jord til sidst. Vand dem derefter i midten af planten og ikke ude i siderne. Du kan putte mos omkring planterne, det giver en flot afslutning, eller læg nogle pynte småsten eller sten, som du måske har fundet ved stranden, det holder på vandet. Slut til sidst af med en lille ekstra vanding.

 

 

Eksempelvis, kan en plante som Lavendel, ”Lavandula angustifolia” bedre tåle tørke end mange andre planter. Det er også derfor, at den er meget velegnet til terrassen, hvor solen får frit spil. Lavendlen hører til den plante, der hellere vil have for lidt vand end for meget.  Den plantes i sandblandet pottemuld. Den dufter helt vidunderligt, og dens lavendelblå blomsteraks springer ud ved midsommertid.

 

Se frem til en herlig duft

   - og god fornøjelse!


Denne side er sidst opdateret: 21. juni 2006, kl. 11:45
Blomsterhegnet.dkSøndervangs alle 36Tlf: 36467800 eller 27289119info@blomsterhegnet.dk