Til forsiden
22. september 2020
Forsiden Sideoversigt på blomsterhegnet.dk Kontakt os Tip en ven om denne side Online bestilling Nyhedsbrev fra Blomsterhegnet

Udskriv sidenEn side tilbage
Inspiration | Påske

Påske-traditionen tro

Vintergækken titter frem af den kolde vinterjord. I solstrejf ser vi den og ved, at nu da foråret er på vej og frosten har lagt sig, så nærmer påsken sig. Det inspirerer os til at pynte med de søde forårsbebudere i vores blomsterkasser og krukker. Løgplanterne som vi har nævnt her, står også fint sammen med hyacinter. Det giver et miks af de forskellige forårsbebudere og nogle rigtig skønne påskefarver, så man kan næsten ikke vente med at få dem plantet.

Når du planter løgplanter, så sørg for at selve blomsterløget ikke dækkes med jord og mos, men læg mossen rundt om løget og pres ned mod jorden, så løget står fast og frit. Hvis løget puttes under jorden og dækkes til, rådner det.

Du kan skille løgene forsigtigt ad hvis du syntes at de står for tæt sammen, eller hvis du f.eks. vil blande forskellige løgplanter sammen enkeltvis.

Har du en lille påskelilje i overskud eller en lille tulipan, så prøv at hænge den op i en lille vase med hank, i buen på blomsterhegnet. Det matcher blomsterne og ser rigtig godt ud.

Hvis du har plantet blomsterkassen med f.eks. kun påskeliljer, og syntes at det er lidt for ensartet, så prøv at lave nogle effekter med f.eks. birkegrene eller troldpil. Tag grenene (en eller to ad gangen) og stik dem ned i jorden i det ene hjørne og lav en bue, stik den anden ende ned hvor du syntes det er pænt. Prøv dig frem. Det kan bryde lidt og det er sjovt og dejligt at bruge naturen.

 

Glædelig Påske!

 

Planter:
Påskeliljer – gule Tulipaner – Krokus – Vintergækker – Perlehyacinter – Hyacinter – Erantis – Vibeæg – Vedbend.

 

Tilbehør:
Lanterner med gult stearinlys i, mos, mos-kaniner, halm, reder, troldhassel, små vibeæg, sommerfugle.

 
Inspirationssider:

 


Denne side er sidst opdateret: 27. juni 2006, kl. 19:23
Blomsterhegnet.dkSøndervangs alle 36Tlf: 36467800 eller 27289119info@blomsterhegnet.dk